Een klankschaal is een uniek klankinstrument uit de Himalaya. Ze worden daar in kloosters gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten en als geluidsbronnen ter bevordering van ontspanning. Voor een klankschaal worden in de oude traditie 7 metalen gebruikt, elk voor één van de toen gekende planeten. 
Klankschalen hebben een langdurige klank na het aanslaan met een slagstok. Ze zijn rijk aan boventoonresonanties met trillingspatronen en specifieke zwevingen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Werking

De werking van klankschalen berust op resonantie, trilling. Via je gehoor en via je voelen resoneren je lichaamscellen mee met de klankenergieën. De trillingen werken in op je lichaam (je waterhuishouding), ziel en geest en spreken de subtielere lichamelijke en fijnstoffelijke energieën aan. Zo geven klankschalen je een transformatie en hebben ze een harmoniserend effect. Een klankschaal brengt je terug bij je eigen trilling. Sommige klankschalen brengen je naar een hogere staat van bewustzijn, anderen naar een rustiger staat.
De klanken scheppen een krachtige brug tussen je binnenwereld en buitenwereld.


 | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten om je in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.