Hoe gebruik je witte salie

https://www.feelingsonline.nl/Witte-Salie

De salie plant
De witte salie plant  komt van nature uit het zuidwesten van de Verenigde staten en noordwestelijk Mexico, waar het vooral staat in de kustbegroeiing.
De bladeren zijn véél witter en stijver dan de meer algemene soorten.
Salie is een plant met diverse toepassingsmogelijkheden, zoals een kruid voor in de keuken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook laten drogen en vervolgens verbranden. Hierbij komt er veel rook vanaf en die rook dient om jezelf en je huis te reinigen van negatieve energieën.
Geschiedenis van witte salie
Witte salie wordt ook wel indianen wierook genoemd. Amerikaanse indianen gebruikten dit vroeger namelijk vaak voor hun rituelen. Met gedroogde witte salie verdreven ze negatieve energieën uit hun leefomgeving en bij zich zelf. Witte salie zuivert dus eigenlijk alle soorten negatieve energieën.
Witte salie gebruiken om te reinigen 
Je herkent het vast wel.
Je loopt ergens binnen en meteen voel je al dat de sfeer niet fijn voelt.
Dit kan komen door de personen die er op dat moment zijn, maar ook door de spullen die er staan. Overal kunnen negatieve energieën voorkomen. Bijvoorbeeld in je huis waar zicht verschillende zielen bevinden die daar voor jou hebben gewoond of misschien zelfs zielen van mensen die daar zijn overleden. Al die mensen hebben net als jij energie met zich meegedragen. De ene heeft positieve energie, de ander juist negatieve energie door bijvoorbeeld boosheid of verdriet. Die energie heeft de eigenschap dat het vaak blijft hangen op die plekken waar die mensen zijn geweest of zijn gestorven.
Elk mens heeft een energieveld om zich heen. Dit is je aura. Elk energieveld kan met de jaren veranderen. Dit ligt aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Sommige mensen kunnen die energieveld zien als kleur en elke kleur geeft iets weer over je als persoon. Ook de kleuren veranderen elke keer. In die energieveld kunnen blokkades gaan ontstaan. Bijvoorbeeld als je veel stress hebt of overspannen, of als je niet lekker in je vel zit, je vaak energieloos voelt of heel erg gespannen bent. Denk ook aan boosheid of verdriet !. Door dagelijkse beslommeringen, de sleur, discussies, ruzies e.d. wordt de aura minder helder (er komt als het ware smog om ons heen).
Ook in jouw huis kunnen dus ontelbaar veel verschillende energieën hangen, vooral als je huis nog nooit is gereinigd. Het is mogelijk dat je huis niet meer goed aanvoelt door al die energieën die zijn blijven hangen. Je kunt dit bijvoorbeeld voelen doordat er een drukke of gespannen sfeer hangt of misschien wel een droevige sfeer. Ook als je vaak hoofdpijn hebt of duizelig bent kunnen die energieën daar de oorzaak van zijn. Met witte salie kan dan de leefomgeving daarvan worden gezuiverd

Wanneer is jouw leefomgeving aan een reiniging toe?
- Veel aanhoudende boosheid
- Veel verdriet
- Personen in jouw huis zijn vaak en snel moe, of hebben meer hoofdpijn, zijn meer duizelig ect. 
- Ondanks vermoeidheid kan je de slaap niet vatten, men komt niet tot rust.
- Je heb het idee dat je wordt bekeken, je voelt een onaangename energie.

Dan is het erg belangrijk om jezelf, de personen in huis en je leefomgeving te reinigen met Salie.
Wil  je jouw leefomgeving reinigen, reinig dan eerst jezelf.

Hoe gebruik ik Witte Salie ?
Doe een beetje Salie ( of gebruik van een smudge stick ) in een Abaloneschelp. Deze schelp wordt het meest gebruikt vanwege de 4 elementen : de schelp staat voor element water, de salie zelf voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur, en de rook is het element lucht. Steek de Salie aan en zodra het goed brand blaas je het uit, want je gebruikt de rook om te reinigen ! Het rook kan je verspreiden door te wapperen met je handen, maar het allerbeste is gebruik te maken van een veer.
Door de zeer sterke en indringerige geur van Salie kan je al rustiger worden. De inademing hiervan is een zeer fijne ervaring. Er kan voor deze sterke reiniging alleen gebruik worden gemaakt van de Salie uit Amerika ( Californische White Sage ).  Deze Salie wordt er speciaal voor gekweekt, en men zegt dat de geest van de Salie weet waarvoor het wordt gebruikt. Deze Salie is het meest zuiver om jezelf en de ruimte om je heen te reinigen.
Begin met de schelp onder je hart te houden en laat de rook opstijgen. Wuif met uw veer/hand de rook naar boven, je haalt daarbij diep adem met je neus en zucht dan zo hard mogelijk weer uit met je mond. Herhaal dit minimaal drie keer! Daarna verspreid je de rook over je hele lichaam. Bij afsluiting nog een keer hetzelfde herhalen door de Salie in te ademen met je neus en weer hard uit te blazen met je mond en dat weer minimaal drie keer. Je zult je dan rustiger en ontspannen voelen. Soms is het nodig om je zelf vaker te reinigen. Ook kan je het gebruiken als je iets moet gaan doen wat je heel spannend of eng vind. Ook dan kan Salie je helpen door het in te ademen en rustiger te worden.
Blijf niet te lang in de rook van Salie zitten, dit geldt ook voor het rook van Wierook. Dit zal de gezondheid schaden, het is puur alleen bedoeld om te reinigen of als geur, maar zorg dat je niet te lang blootgesteld wordt aan de rook !
Salie kan uiteraard ook gebruikt worden als wierook. Gewoon om ergens in je huis te zetten, dit werkt op zich ook al ontspannend.
Reiniging in huis ?
Je begint de reiniging in de hoogste plek in huis ( zolder )
Ga naar een hoek en laat de rook van onder tot boven komen.
Zo ga je door de ruimte van hoek tot hoek.
Staan er afgesloten ruimtes (kasten, lades) maak deze open en laat ook hier de rook inkomen, vergeet niets ook niet onder alle bedden !
Zo ga je steeds te werk per verdieping naar beneden toe af.
Voel je dat je het andersom wil doen...volg vooral jou eigen gevoel.
Tijdens het ritueel is het wel belangrijk dat je de ramen open zet, zet op het einde ook de buitendeur en evt. tuindeur tegen elkaar open.
Zo kunnen de negatieve energieën ook weg.


https://www.feelingsonline.nl/Witte-Salie

      07-02-2018 12:48     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten zodat we je in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

De waardering van www.feelingsonline.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 157 reviews.